Toyota voor de zaak

Wat maakt een Toyota een auto voor de zaak?

Toyota staat voor betrouwbaarheid, lage brandstof- en onderhoudskosten, berijderstevredenheid, een hoge inruilwaarde en een maatschappelijk verantwoorde keuze.

Met Toyota kiest u voor lage brandstof- en onderhoudskosten

Autokosten staan in de top drie van kosten binnen een onderneming. Logisch dus dat u met een kritisch oog kijkt naar de ontwikkeling van de kosten van uw wagenpark. De hybride modellen van Toyota behoren tot ‘s werelds zuinigste benzineauto’s en kunnen u een forse kostenbesparing opleveren.

Naast de lage brandstofkosten bent u met Toyota ook verzekerd van hoge restwaardes en lage onderhoudskosten. Toyota scoort niet voor niets in het gerenommeerde TÜV- onderzoek* al jarenlang een bijzonder hoge score op het punt betrouwbaarheid.

De onderhoudskosten van onze hybride modellen zijn verder bijzonder laag door het ontbreken van onderhoudsgevoelige onderdelen, zoals de distributieriem en startmotor. Bovendien gaan de remmen veel langer mee.

Dit alles resulteert er in dat hybride rijden vaak veel voordeliger uitpakt dan het rijden in een diesel.

*TÜV (Duits keuringsinstituut) 8.1 mln auto’s worden nagelopen op mankementen. De bevindingen worden gebundeld en aangeboden aan de consument als houvast voor het vinden van een betrouwbare auto.

Hybride of Diesel - Hybride vaak voordeliger dan diesel

Veel ondernemers denken dat een diesel voordeliger is dan een hybride model. Zeker als er veel kilometers per jaar gereden worden. De hoge restwaarde, het lage brandstofverbruik en een laag MRB-tarief maken veel Toyota’s tot een voordeliger alternatief. De Yaris, Auris, Auris TS, Prius en Prius Wagon zijn vaak tot boven de 40.000 km/jaar concurrerend met dieselmodellen.

Maatschappelijk verantwoord - Kiezen voor Toyota is kiezen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is tegenwoordig vanzelfsprekend. Door de keuze voor Toyota toont u ook uw verantwoordelijkheid op het gebied van automobiliteit. Onze hybride modellen laten uw omgeving zien dat u belang hecht aan een duurzame wereld. Een groen wagenpark heeft een positieve invloed op uw imago en levert bovendien een bijdrage aan uw MVO-doelstellingen (een factor die van belang is als het gaat om bijvoorbeeld aanbestedingen). Terwijl u tegelijkertijd een forse kostenbesparing realiseert.

Het extreem lage brandstofverbruik leidt vanzelfsprekend tot een aanzienlijke reductie van het gebruik van fossiele brandstoffen. Daarnaast scoort Toyota uitstekend als het gaat om recycling. Maar liefst 85% van alle onderdelen en 95% van alle plastics worden hergebruikt.

Ook streven we ernaar onze fabrieken net zo schoon te maken als onze auto’s. De productieprocessen worden steeds efficiënter en daardoor steeds schoner, waardoor enorme besparingen worden gerealiseerd.

Al deze inspanningen hebben er inmiddels al toe geleid dat Toyota uitgeroepen is tot het meest betrouwbare, duurzame en milieuvriendelijke automerk ter wereld*. In de toekomst streven we zelfs naar auto’s die helemaal geen CO2 uitstoten en een volledig emissieloos productieproces.

 

Bron: Interbrand

Betrouwbaarheid door kwaliteit

Auto’s van de zaak die regelmatig met pech onderweg te kampen hebben of naar de garage moeten, helpen u en uw bedrijf niet verder. Omdat een auto van de zaak ook echt moet werken vóór de zaak, moet hij betrouwbaar zijn. Iets waar Toyota al jarenlang hoog op scoort. Dat maakt de investering in Toyota voor uw wagenpark tot een slimme en doordachte keuze. Niet alleen vanwege de lage onderhoudskosten, maar ook dankzij de hoge restwaarde. En omdat onze modellen zo betrouwbaar zijn, resulteert dat ook in aantrekkelijke garantievoorwaarden.

Onafhankelijke instanties, zoals TÜV en ADAC*, bewijzen elk jaar opnieuw dat Toyota vooroploopt als het gaat om betrouwbaarheid. Zo werden door TÜV Duitsland de (hybride) Auris en Prius uitgeroepen tot de meest probleemloze auto’s van 2011 en 2012. En behaalde de Prius in de recente ecotest van ADAC als enige de maximale score.

*Allgemeinen Deutschen Automobil-Club. Grootste automobielclub in Duitsland met 18 mln. leden

Berijderstevredenheid - Ook uw werknemers zijn blij met een Toyota voor de zaak

Het grootste consumentenonderzoek naar tevredenheid over auto’s wordt jaarlijks uitgevoerd door het blad AutoWeek. Al jaren staat Toyota hoog in de top 10, de laatste keer met maar liefst 4 modellen (de Verso, Auris, Prius en Yaris). En in 2012 werd Toyota de trotse winnaar van de bijbehorende AutoWeek Tevredenheidstrofee.

‘Maar wat uw werknemers minstens zo interessant zullen vinden is natuurlijk de lage bijtelling. Voor de Aygo, Yaris 1.0, Yaris 1.4 diesel, Yaris Hybrid, Auris 1.4 diesel, Auris Hybrid en de Prius is slechts 21% bijtelling verschuldigd. Voor de Prius Plug-in Hybrid is zelfs maar 15% bijtelling verschuldigd’

Ook gebruiksgemak is een pré voor uw werknemers en ook op dat punt scoort Toyota bovengemiddeld. En dat alle hybride modellen standaard beschikken over een automaat wordt door berijders als zeer aantrekkelijk ervaren.

Hoge inruilwaarde - Ook aan het einde van de rit houdt u meer over

Afschrijving is waarschijnlijk de grootste kostenpost in de totale exploitatiekosten van uw wagenpark. Dankzij de hoge inruilwaarde van elke Toyota kunt u ook hier flink besparen.

Die hoge inruilwaarde heeft verschillende oorzaken. Natuurlijk speelt hier het kwaliteitsaspect een belangrijke rol. Hierdoor vergt een Toyota weinig onderhoud en vinden er weinig tot geen reparaties plaats. Ook het feit dat onze modellen zeer zuinig zijn draagt bij aan de hoge restwaarde.

Tenslotte zijn hybride modellen na de maximale leaseperiode (5 jaar) nog lang niet aan het einde van hun levenscyclus. U kunt er dus voor kiezen deze auto’s te behouden, waardoor de jaarlijkse afschrijvingskosten nog lager worden.

Lease – Diverse vormen

Full Operational Lease

Full Operational Lease

Met Full Operational Lease van Morrenhof besteedt u het gehele wagenparkbeheer uit. Per auto betaalt u een vast bedrag per maand. Alle operationele kosten zijn daarbij inbegrepen, zoals belasting, verzekering, onderhoud, reparatie, afschrijving, brandstof enzovoort.

Wij zijn er voor elke ondernemer, ongeacht de omvang van het wagenpark. U heeft altijd één aanspreekpunt voor onderhoud, reparatie,  (ruit)schadeherstel en de vervanging van banden: Morrenhof. Dus geen gespreide adressen en een gegarandeerde kwaliteit van uw auto’s. Dat is wel zo gemakkelijk en vertrouwd voor u en uw medewerkers.

Flex lease

Flex Lease

Als ondernemer weet u dat uw bedrijf constant verandert. Werknemers komen en gaan. En als ze gaan, nemen ze de auto van de zaak dan mee of blijft u ermee zitten? Met FlexLease kunt u uw leaseovereenkomst tussentijds beëindigen, zonder beëindigingskosten. Toyota FlexLease is beschikbaar op een aantal uitvoeringen van AYGO, Yaris, Auris en Auris TS.

Met Toyota FlexLease van Morrenhof kiest u voor een Operational Lease met een looptijd van 24, 36 of 48 maanden. Vanaf de helft van de looptijd (respectievelijk vanaf 12, 18 of 24 maanden) kunt u de leaseovereenkomst zonder beëindigingskosten opzeggen. Zo kunt u de Toyota tussentijds inleveren. Dit betekent geen kosten bij het openbreken van een langlopend contract of dure short lease. Heeft u tijdelijk extra werknemers of heeft u mensen op projectbasis in dienst, dan biedt Toyota FlexLease u zeker voordelen.

Financial lease

Financial Lease

Met Financial Lease van Morrenhof heeft u een op maat gesneden financieringsvorm. U regelt zelf alle operationele zaken. Na afloop van de Financial Leaseovereenkomst behoudt u de auto.

De maandlast en de looptijd worden vooraf vastgesteld. Helder en duidelijk. U kunt de aanschafprijs van de auto inclusief opties en accessoires (excl. BTW) financieren. Voor een nog lager maandtarief kunt u bij de Toyota dealer een slottermijn afspreken.

Voor de betaling daarvan kunt u eventueel de restwaarde van de auto gebruiken. De Toyota geldt als onderpand. De operationele zaken zoals onderhoud, reparatie en verzekering heeft u zelf in de hand. Uiteraard kunt u dit toevertrouwen aan uw Toyota dealer. Dan heeft u altijd één aanspreekpunt.

Welke vorm past het beste bij uw wensen & eisen? Laat u vrijblijvend informeren door onze verkoopadviseurs.