Hybride

Wereldwijd rijden al 8 miljoen mensen een Toyota Hybride. Niet alleen voor het milieu, maar ook omdat hybride auto’s heel ontspannen rijden, zeer betrouwbaar zijn en hele lage gebruikskosten hebben. Van elke 10 hybride auto’s die wereldwijd verkocht worden, zijn er maar liefst 8 van Toyota. Dankzij ons brede aanbod, is er altijd een Toyota Hybride die bij u past.

Wat is hybride? En hoe werkt dat nu eigenlijk precies?

Een Hybride heeft twee motoren. Zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor. Op die manier rijdt u schoon én zuinig. We vertellen u graag wat meer over de techniek in de Toyota Hybride auto’s.

Hybride modellen van Toyota

Hybride modellen toyota

Twee motoren

Toyota Hybrides zijn uitgerust met zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor. De eerste loopt op benzine, terwijl de tweede zijn energie haalt uit een accupakket. De benzinemotor en de elektromotor wisselen elkaar af. Daar hoeft u niets voor te doen. Op die manier rijdt de auto zo efficiënt mogelijk. En u kunt zich volledig op het rijden focussen.

Stel: u rijdt van de snelweg de stad in. Dan schakelt de auto bij een bepaalde snelheid over op de elektromotor. In dit geval verbruikt hij geen benzine. En dat scheelt in de portemonnee. Als de auto volledig elektrisch rijdt, stoot hij bovendien geen schadelijke stoffen uit. En dat is weer goed voor de luchtkwaliteit.

Staat u stil voor het verkeerslicht? Dan doet zowel de verbrandingsmotor als de elektromotor niets. Volledige stilte. Zodra u gas geeft, rijdt uw Hybride Toyota geruisloos en snel weg! Als u de snelweg weer oprijdt, springt de benzinemotor bij. En nogmaals: daar hoeft u niets voor te doen.

De energie die vrijkomt als u het gas loslaat of remt, gaat niet verloren. Deze wordt gebruikt om de accu op te laden. Zodra u weer in de stad rijdt, gebruikt de elektromotor deze energie. Op die manier rijdt u weer schoon én zuinig.

Hybride accu Toyota

Ontspannen en simpel

Hadden we al gezegd dat u niets hoeft te doen? Dat geldt ook voor het opladen van de accu. Geen gedoe met oplaadkabels dus. Of omrijden om dat ene parkeerplekje naast een laadpaal vinden. Een Hybride Toyota laadt zichzelf op. Wel zo makkelijk. En om het nóg makkelijker te maken, hebben onze hybrides standaard een automaat. U hoeft dus ook niet te schakelen.

En hoe zit het dan met volledig elektrische auto’s? Die hebben geen verbrandingsmotor. Schoon natuurlijk, maar met de kanttekening dat u niet heel ver komt. De reikwijdte is beperkt. Hierna moet de auto langdurig aan de laadpaal. Met Hybrid Synergy Drive® van Toyota – zoals het systeem voluit heet – is dit niet nodig.

Hybrid Synergy Drive® van Toyota

De voordelen van Toyota Hybride.

Waarom zou u voor een Toyota Hybride kiezen?

Hybride rijden heeft vele voordelen. Wat dacht u van de lage kosten, de betrouwbaarheid en de milieuvriendelijkheid? We lichten graag een aantal voordelen van Toyota Hybride rijden toe.

Hybride ontspannen

Ontspannen

Met een Toyota Hybride kunt u heel ontspannen rijden. Dankzij de standaard automaat behoort schakelen namelijk tot het verleden. Ook de overgang tussen elektrisch en benzine rijden gaat automatisch. En een hybride is heerlijk stil.
Hybride-funtodrive

Fun to drive

U trekt heel snel op met een Toyota Hybride. Dit komt door de directe reactie op het gaspedaal, de traploze versnelling en het instant vermogen van de elektromotor. Ervaar zelf het soepele rijgedrag van een hybride tijdens een proefrit.
Hybride Makkelijk

Makkelijk

Hybride rijden is simpel dankzij de standaard automaat. En bij lagere snelheden schakelt de benzinemotor automatisch over op de elektromotor. Daar hoeft u niets voor te doen. Zelfs het opladen gaat automatisch, daar komt geen snoer aan te pas.
Hybride Lage kosten

Lage kosten

Omdat een Hybride Toyota milieuvriendelijker is dan een benzineauto ontvangt u een korting op de motorrijtuigenbelasting. Dankzij het elektrische rijden verbruikt u minder benzine. En een Toyota Hybride heeft ook minder onderhoudsgevoelige onderdelen en daardoor heeft u dus minder onderhoudskosten.
Hybride Betrouwbaar

Betrouwbaar

Toyota is al sinds 1997 marktleider in het hybride segment, en heeft sindsdien 6 miljoen hybrides verkocht. Een Toyota Hybride is heel betrouwbaar. Die betrouwbaarheid bewijst ook de TS040 Hybrid, de hybride racewagen waarmee Toyota wereldkampioen werd in de World Endurance Championship!
Hybride Duurzaam

Duurzaam

Toyota Hybrides hebben al 1,2 miljard liter benzine en 34 miljoen ton CO2 bespaard. Een Toyota Hybride verbruikt minder fossiele brandstoffen en heeft een lagere uitstoot. Daarbij is 95% van een Toyota Hybride recyclebaar.