De nieuwe Prius vanaf begin 2016 bij Morrenhof

Prius zuinigste hybride ter wereld
We houden het nog even spannend en geven nog geen cijfers vrij, maar we kunnen je al wel melden dat de nieuwe Prius zo’n 18% zuiniger is dan de huidige. De nieuwe Toyota Prius is daarmee de zuinigste hybride auto ter wereld. En met hybride bedoelen we géén plug-in hybride. Deze moet je zelf opladen en dat is niet het geval met onze Prius. Dus geen laadsnoer met stekker die in de kofferbak rondslingert en ook geen laadpaal zoeken. 

Exacte buitenmaten van de nieuwe Prius
Er is nog meer wat we van de nieuwe Prius bekend kunnen maken. Bijvoorbeeld dat hij weer is uitgerust met een 1,8-liter VVT-i benzinemotor én uiteraard een elektromotor. De eerste levert 98 pk/72 kW, de tweede 72 pk/53 kW. Het gecombineerde vermogen volgt nog, want dat is niet simpelweg een kwestie van optellen.

We hebben verder de exacte buitenmaten van de nieuwe Prius:

  • Lengte 4,54 m (was 4,48 m)
  • Breedte 1,76 m (was 1,74 m)
  • Hoogte 1,47 m (was 1,49 m) 

Volledig op zijn kop
De hybride aandrijflijn van de Prius hebben we volledig op zijn kop gezet. Wat is er nieuw of anders?

  • Bepaalde onderdelen zijn compacter. Het gevolg is minder gewicht.
  • Sommige onderdelen hebben een ander plekje gekregen. Dat zorgt voor een betere gewichtsverdeling.
  • De nikkel-metaal (NiMH) accu is nieuw en kent verbeterde prestaties.
  • Voor de kenners: de thermische efficiency van de benzinemotor is 40 procent, het hoogste percentage ter wereld. 

Prius biedt meer rijplezier
Je ziet het niet maar de nieuwe Prius staat op een volledig nieuw platfrom. Een voordeel van het nieuwe platform is het lage zwaartepunt. Autokenners weten wat dit betekent. Juist, meer rijdynamiek! De nieuwe Toyota Pruis biedt dan ook meer rijplezier, ligt stabieler op de weg en reageert alerter. De acceleratie verloopt bovendien stiller. Verder is de Prius veiliger dan ooit. Met een uitgebreide versie van Toyota Safety Sense. Nieuw zijn voetgangersdetectie en Adaptive Cruise Control (ACC). 

Vanaf het eerste kwartaal 2016 is de nieuwe Toyota Prius bij ons te bewonderen. Wilt u op de hoogte blijven en/of als eerste informatie ontvangen mail dan naar: info@morrenhof.nl